Over mij

Met heel mijn ziel en zaligheid ben ik het liefst in de salon.

Even voorstellen,

Mijn naam is Dana, Eigenaar en trimster van Dana’s Trimsalon.

De liefde en passie voor het werken met dieren begon al als klein meisje. Wanneer ik samen was met dieren wilde ik het beste voor hun krijgen. Daarom wilde ik een opleiding in de dieren gaan volgen. Na het VMBO-TL koos ik voor de opleiding  dierverzorging/diermanagement MBO 4 aan het Clusius college in Alkmaar, hierna rolde ik in het vak van het honden- en kattentoiletteren.

Wat begon als een leuke uitdaging werd al snel mijn passie. Hier kon ik heel mijn ziel en zaligheid in stoppen!  Na veel te hebben gezien en al aardig wat ervaring te hebben opgedaan was het aan mij om verder te bouwen aan mijn dromen en doelen. Daarbij koos ik voor een specialisme dat dicht bij mij ligt. Het welzijn van hond en kat.

De passie voor het trimmen.

Honden en katten heb je in verschillende rassen. Het is niet mijn doel in één specifiek ras uit te blinken, maar het toepassen van een ras standaard beheers ik goed. Buiten deze kennis vind ik ontwikkeling erg belangrijk en verdiep ik me ook in gedrag, voeding en de algehele gezondheid.

Naast het trimmen, deel ik graag mijn ervaring en kennis met de trimsters van de toekomst. Vanuit de vakopleiding hondentoiletteren, maar ook periodieke- of snuffel stages. Dit geeft mij veel uitdaging, het houdt me alert en stimuleert ook mij te blijven leren. 

“ Het trimmen van dieren is niet alleen de kennis, ook het gevoel in de vingers hebben.”

Mijn dieren.

Het trimmen begon met mijn eigen hondje Mishiko, zij was een kruising Bichon/Malterzer. Wij hebben 14 jaar van dit bolletje wol mogen genieten, ze speelt nu in ‘het hondenparadijs’. Mishiko heeft ons altijd veel liefde geschonken en bij mij het vlammetje voor het trimmen aangewakkerd.

Ons gezin bestaat uit twee jonge kinderen en twee katten. De katten genaamd Karel en Chef zijn twee huis/tuin en keuken katten ook wel europeeskorthaar genoemd. Karel is ondanks haar naam toch echt een poes. En wat voor één! Chef is een dikke kater die het liefst slaapt, hij speelt graag met onze kinds en is de goedzak zelf!  

Naast ons gezin heb ik ook nog een NRPS pony van 18 jaar genaamd Beau. Het is heerlijk om bij Beau te zijn, te ont stressen en even heerlijk knuffelen. We hebben een tijd intensief getraind, maar nu doen we het samen rustig aan. Want met de salon en druk gezinsleven heb ik even pas op de plaats moeten geven.

Mijn werkwijze en methode

Beloningsgericht

Trimmen doen we niet alleen uit noodzaak. Ik streef naar een dier dat zich comfortabel voelt in vacht, vel en op tafel

Persoonlijke aandacht

Voor mij is het belangrijk om een balans te vinden tussen de wensen van de baas en de mogelijkheden bij het dier.

Gediplomeerd

Afgestuurd in dierverzorging en diermanagent en het hondentoiletteren.

Mijn opleidingen & cursussen

webshop

Alles voor het welzijn van hond & kat

Neem een kijkje op onze webshop vol ‘Feel Good’ petsupplies. Voeding, supplementen en vachtverzorgingsproducten om uw dier het beste te geven.