Ondertussen in de trimsalon: “Kak strak of toch liever in de krul?”

Met een hond of kat naar de trimsalon is voor veel baasjes niet altijd vanzelfsprekend. Wist je dat een trimsalon meestal veel meer doet dan alleen een dier klitvrij of ‘show getrimd’ afleveren?! In deze blog vertel ik meer over mijn, vaak onbekende, werkzaamheden als trimster.

De trimsalon biedt veel voordelen.

k kan alleen voor mijzelf spreken, maar als trimster houd ik altijd rekening met de wensen van het baasje. Zolang die wensen maar binnen het kader ‘dierwelzijn’ vallen. Naast een mooi aangemeten modelletje, zijn er nog veel meer voordelen aan een trimsalonbezoek. Ik noem er graag een paar op:

  • Het dier op een natuurlijke manier door de rui heen helpen,
  • Het behandelen van huid- en vachtproblemen,
  • Het verschaffen van de juiste kennis over onderhoud van de vacht en het materiaal hiervoor,
  • Verzorging van de nagels en oren,
  • Helpen bij overmatig verharen (wat voornamelijk voor komt bij kortharige honden en katten).

Extra check!

Omdat wij het dier tot in de puntjes verzorgen, komen wij geregeld lichamelijke problemen of gedragsproblemen bij huisdieren tegen. Dit zijn vaak problemen die baasjes nog niet eerder hebben opgemerkt. Niet door onoplettendheid, maar omdat wij op een professionele manier met het huisdier omgaan. Wij krijgen daardoor een ander beeld. Eigenlijk kun je dit zien als een extra check-up. Fijn, toch?!

Veelgestelde vragen

Vraag je je af wat een trimster dan precies doet? En wat het gewenste aantal salonbezoeken is voor een bepaald ras of diersoort? Hieronder het antwoord 🙂

Waaruit bestaat een behandeling?

Bij mij in de salon zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

Een ‘grote beurt’ bestaat uit wassen, drogen, verwijderen van klitten/vilt, uitknippen van de voetzolen, knippen van de nagels, indien nodig uitplukken van de oren en het modelleren van hond of kat in het gewenste model.

Soms wil je alleen dat het dier gewassen, doorgekamd en even fris oogt. Een ‘kleine beurt’ of ‘tussenbeurtje’ kan dan natuurlijk ook! Dan doen we het volgende: Knippen van voetjes, nagels, haar bij de ogen en geslachtsdelen.

Hoe vaak moet een huisdier naar de salon?

De frequentie van het bezoeken van een trimsalon is geheel afhankelijk van het ras, vachttype, de lichamelijke conditie en de vachtconditie. Natuurlijk heeft het ook te maken met de wensen van het baasje. Om een indicatie te geven:

Plukvachten: 

2 tot 4 keer per jaar (Ruwharige teckels, Ierse terriërs, Border terriërs, e.d.)

Spaniëlvachten:

2 tot 6 keer per jaar (Cavalier King Charles-spaniël, Flatcoated spaniël, Golden retrievers, Newfoundlanders, e.d.)

Knipvachten: 

4 tot 8 keer per jaar (Bishon frisé, Poedel, Spaanse waterhond, Lagotto romagnolo, e.d.)

Katten:

2 tot 12 keer per jaar (Zowel kort- als langharig)

Hoi, ik ben Dana

In deze blogs vertel ik jullie alles over de functie van huid en vacht, problemen die er kunnen zijn of ontstaan en hoe je deze  kunt  oplossen. 

Meer weten over de salon of hoe wij tewerk gaan? klink dan op deze pagina. homepagina 

Samen met een aantal vakvrouwen uit de dierbranche delen wij onze kennis om het welzijn van jullie huisdieren te verbeteren. Meer hierover vindt je op deze link.

meer blogs